Οι Duran Duran διασκευάζουν το "Psycho Killer" των Talking Heads

Συμμετέχει η Victoria De Angelis των Måneskin

BREAKING
 

Συμμετέχει η Victoria De Angelis των Måneskin

Του Ηλία Σελιμά

Οι Duran Duran έδωσαν άλλη μια... πρόγευση του επερχόμενου άλμπουμ τους με θέμα το Halloween, "Danse Macabre". Πρόκειται για μια διασκευή του de facto τρομακτικού ύμνου των Talking Heads "Psycho Killer", με τη βοήθεια της Victoria De Angelis των Måneskin.

Σε δελτίο Τύπου, η De Angelis δήλωσε ότι η Tina Weymouth των Talking Heads ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιρροές της όταν ξεκίνησε να παίζει μπάσο. Εν τω μεταξύ, ο μπασίστας των Duran Duran, John Taylor, επαίνεσε την De Angelis ως "ίσως την πιο σημαντική ηλεκτρική μπασίστρια εκεί έξω αυτή τη στιγμή". Ο ίδιος θυμήθηκε: "Η Angelis είναι η πιο σημαντική τραγουδίστρια που έχω ακούσει ποτέ: Συνέχισε: "Γνώρισα μερικούς από τους Måneskin σε ένα πάρτι και μου είπαν, "πρέπει να γνωρίσεις την μπασίστρια μας". Είναι ένας τέτοιος δυναμίτης! Έλεγα 'τι σε ενέπνευσε;' και ο Vic είπε, 'η Tina Weymouth'. Έτσι, όταν το Psycho Killer μπήκε στο άλμπουμ, σκέφτηκα, 'θα τη ρωτήσω αν θα ήθελε να παίξουμε μπάσο!'".

"Μετά από μήνες μου τηλεφώνησε ο John και μου είπε ότι δούλευε πάνω σε μια διασκευή του 'Psycho Killer' και ήθελε να με ρωτήσει πρώτα για να παίξω σε αυτό. Ήταν τρελό να μου ζητηθεί από έναν από τους μεγαλύτερους μπασίστες που έχουν παίξει ποτέ να παίξω ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια με τους Duran Duran. Απολύτως τρελό. Είμαι τόσο ευγνώμων και τιμημένη, ήταν πολύ διασκεδαστικό να ηχογραφούμε μαζί με τον John και ήταν τόσο γλυκός μαζί μου και με ενθάρρυνε να εκφραστώ και να παίξω με τον δικό μου τρόπο. Θα θυμάμαι πάντα εκείνη τη μέρα".

Αν και είναι δύσκολο να ξεπεράσει κανείς το πρωτότυπο "Psycho Killer" του David Byrne, οι Duran Duran και η De Angelis δίνουν στη μελωδία μια glam-rock εμπνευσμένη εκδοχή, παραμένοντας παράλληλα πιστοί στους δημιουργούς της. Οι Duran Duran έχουν προϊδεάσει για το "Danse Macabre" με το ομώνυμο κομμάτι και το "Black Moonlight". Το άλμπουμ κυκλοφορεί την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου. Εν τω μεταξύ, οι Måneskin έχουν διεθνείς ημερομηνίες περιοδείας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

BREAKING MUSIC